Kullu tamâm. Inleiding in de Egyptische omgangstaal

Manfred Woidich en Rabha Heinen-Nasr

kullu tamam   Verschenen  2004
Bindwijze  7e druk, 2015
Omvang  348 pagina's
Formaat  16 x 24 cm
ISBN  9789054601906 (gelijk aan 6e druk)

€ 39,90


Bestel    infoU kunt al onze uitgaven bij uw boekhandel bestellen of via onze website.
Onze website heeft voor de meeste titels een directe verbinding met de site van internetboekhandel bol.com.
Voor vragen over levering naar het buitenland kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Naast het geschreven Standaard Arabisch bestaat er in de Arabische wereld een reeks van onderling sterk afwijkende plaatselijke omgangstalen of dialecten. Wie Arabisch als omgangstaal wil leren, staat voor de vraag met welk Arabisch dialect hij moet beginnen. Door het grote politieke en culturele gewicht van Egypte binnen de Arabische wereld wordt het Egyptisch Arabisch ook buiten Egypte begrepen en kan dus uitstekend als communicatiemiddel voor de buitenlander dienen.

kullu tamâm ('Alles kits, oké'), is ontstaan en beproefd aan de Universiteit van Amsterdam, is het eerste omvangrijke, door specialisten op dit terrein geschreven Nederlandse leerboek van dit dialect.
Naar aanleiding van de ervaringen van studenten zijn in deze vierde druk een aantal verbeteringen opgenomen. Ook bevat het boek nu een sleutel op de oefeningen en is het audiomateriaal via het internet gratis beschikbaar.
Dit leerboek bevat een grammaticale uitleg, veel oefeningen en een beknopte woordenlijst Egyptisch-Nederlands en Nederlands-Egyptisch. Deze unieke methode besteedt, uitgaande van de tekst, veel aandacht aan syntaxis en zinsopbouw. Vanaf les 11 wordt ook een journalistieke woordenschat ingevoerd om het latere overschakelen naar het Standaard Arabisch te vergemakkelijken. Wie dit boek goed heeft doorgewerkt, is in staat om ook meer ingewikkelde situaties het hoofd te bieden.
 
Prof. Dr. Manfred Woidich is arabist en dialectoloog. Rabha Heinen-Nasr is docente Egyptisch-Arabisch. Beiden waren verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

'Een uitstekende methode, met goede oefenzinnen, veel uitdrukkingen die belangrijk zijn voor de omgangstaal.' NBD

DOWNLOAD AUDIOBESTANDEN KULLU TAMÂM