Hiërogliefen ontcijferen en lezen. Een stap-voor-stap leerboek voor zelfstudie

 Mark Collier & Bill Manley

  Verschenen  2000
Druk  3e druk
Bindwijze  paperback, geïllustreerd
Omvang  182 blz.
Formaat  15,5 x 23,5 cm
ISBN  9789054600282

€ 22,50

  Bestel infoU kunt al onze uitgaven bij uw boekhandel bestellen of via onze website.
Onze website heeft voor de meeste titels een directe verbinding met de site van internetboekhandel bol.com.
Voor vragen over levering naar het buitenland kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Sinds dit boek in 1998 in Engeland verscheen, is het een stille bestseller (40 000 exemplaren in de eerste 3 jaar). Dat is niet verwonderlijk, aangezien Hiërogliefen ontcijferen en lezen het eerste serieuze leerboek is dat voor niet-specialisten is ontwikkeld. De auteurs hebben het zes jaar lang beproefd tijdens hun cursussen voor belangstellenden.

In acht hoofdstukken behandelen de auteurs afgeronde onderwerpen van de grammatica aan de hand van hiërogliefen uit onder meer het British Museum. In deze Nederlandse bewerking zijn ter aanvulling hiërogliefen opgenomen die te vinden zijn in Nederlandse en Belgische musea. De lessen bevatten uitsluitend werkelijk bestaande teksten over onderwerpen als de dynastieën, de Egyptische goden van de dood en de cultus van Osiris in Abydos.

Dit leerboek bevat verder tekenlijsten voor de oefeningen, een volledige tekenlijst, een overzicht van de werkwoordsvormen, oplossingen van de oefeningen, een samenvatting van de grammatica en een Egyptisch-Nederlandse woordenlijst. Een opgave van nuttige adressen, aanbevolen literatuur en een register besluiten dit leerboek.

Over de makers van dit boek: Dr. Mark Collier is docent egyptologie aan de universiteit van Liverpool en is verbonden aan All Souls College te Oxford. Dr. Bill Manley doceert egyptologie aan de universiteit van Glasgow. Dr. Richard Parkinson, de illustrator, is assistent-conservator van de afdeling Egyptische oudheden van het British Museum te Londen. Prof. dr. Olaf Kaper, de Nederlandse vertaler en bewerker, is als hoogleraar egyptologie aan de Universiteit Leiden

De pers over Hiërogliefen ontcijferen en lezen:

‘lang verwacht, een schitterend boek dat echt in een behoefte voorziet.’ Minerva

‘een godsgeschenk voor beginners, maar ook geschikt voor de enigszins gevorderde student.’ Ancient

‘Vergeet alle andere, dit is hét boek als je hiërogliefen wilt leren ontcijferen.’ Sussex Egyptology Society